lauantai 10. kesäkuuta 2017

Alavilla mailla Halla-ahon vaara

Kai se on nyt sitten pakko opetella kirjoittamaan uuden pääpersun nimi oikein, kun hän kohta on oppositiojohtaja. Vai onko? Omien sanojensa mukaan H-A:lle kuuluu se mikä kalifille kuuluu, eli Soinin perintö. Ulkoministerin salkku.

Saattaa olla, että Halla-aho lopultakin tekee hallituskumppaneille helpoksi itsensä hajottamisen, sillä vaikka etenkin Orpo on jaksamasta päästyään vakuutellut ettei mahdu halla-aholaisten persujen kanssa saman pöydän ääreen, niin Sipilästä en olisi ollenkaan varma. Seteliselkäranka tunnetusti venyy vaikka mihin.

Tunnetusti nuivan Halla-ahon lähtiessä heti asettelemaan ehtoja ja kiristämään ruuvia hallituskumppanien ympärillä, näille ei ehkä jää mitään muuta vaihtoehtoa kuin näyttää tälle ovea, ja terminoida itsensä. Se itseterminaatio muuten toteutuu silläkin skenaariolla, että Perussuomalaiset hajoaisivat kahteen fraktioon, sillä yhden äänen enemmistö nitkahtaa ensimmäiseen omantunnonkysymykseen.

Ja se omantunnonkysymys ei tule olemaan Halla-ahon henkilö, vaikka nyt meillä on hallituspuolueen puheenjohtajana fasisti ja kansankiihottamisesta tuomittu rasisti, jonka mielestä oppositio - ainakin naiset - sietäisi raiskata. Hallituksella nimittäin ei ole omatuntoa, ainakaan tällä hallituksella, vaikka jokun yksittäinen hallituspuolueen edustaja saattaakin muistaa etäisesti sellaisen joskus omistaneensa.

Voi siis hyvin olla, että sanottu hinku ulkoministeriksi onkin vain taktinen temppu, jonka avulla päästään pysäyttämään kannatuksen lasku oppositiossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti