torstai 1. syyskuuta 2022

Pölkkyjengin väärää sosiaalisuutta

Kevätkummun ostoskeskukselta ovat kadonneet kivet, joiden päällä usein istui "pölkkyjengiksi" kutsuttu paikallinen porukka maistelemassa mallasjuomia. Tämä maistuu ihan puhtaasti kiusanteolta, sillä eivät he suoranaisesti ketään häirinneet. Tai ainakaan minua, en kai voi puhua kuin omasta puolestani. Ihan näköetäisyydellä ei asu ketään, eikä koulun pihaltakaan ihan suoraan tuonne näy, joten ei tarvitse suojella kasvavan nuorison mielenterveyttä.

Kyse onkin siitä, että ohikulkevat "kunnon ihmiset" eivät halua nähdä heitä. En tiedä miksi. Ovatko he muistutus siitä, että kuka tahansa voi siirtyä yhteiskuntakelpoisesta alkoholinkäytöstä sellaisen sosiaalisen elämän puolelle, joka ei nauti yleistä tunnustusta. Ryyppyporukaksi kutsuttu istuskelu on "väärää" sosiaalisuutta. Sillä sosiaalisuutta se on; porukassa syntyy ja ylläpidetään ihan oikeita ystävyyssuhteitakin ja käsittääkseni muunkinlaisia ihmissuhteita. Vaikka juomat ovatkin ehkä vähän  vähemmän raffinoituja kuin mitä yritysjohtajien metsästysseuroissa nautitaan. Pölkkyjengi ei edes pahemmin sotke; he olivat kiinnittäneet roskapussinkin yhteen puuhun. 

Kivet poistanut ei varmaankaan ole ajatellut sitä, että mitäs sitten ja minne ""Pölkkyjengi" sitten näiltä kiviltä siirtyy. Seuraava vaihtoehto olisi noin 50-100 metrin päässä, lähempänä koulua sijaitseva kivirykelmä, niin että jos koululaisia oli tarkoitus "suojella" näkemästä näitä Kevätkummun kantapeikkoja, niin miten meni niinkuin omasta mielestä?

Tässä oli aiemmin kiviä, niitä, joilla "pölkkyjengi" vietti aikaansa.

Täällä ne kivet ovat nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti