tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ovatko köyhät idiootteja?

Raha-asiantuntija Suze Ormanin mukaan tärkeää on turvallisuuden tunne, jota raha antaa. Moni säästää vain muutaman kuukauden tarpeitaan vastaavan summan. Ormanilla on karu nimitys tällaisille ihmisille. He ovat idiootteja (suora sitaatti loppuu).

Jos pystyisin ehkä nippa nappa laittamaan sivuun 50 euroa kuukaudessa, kestäisi vuoden suhteellisen vaatimattomia tulojani vastaavan summan säästäminen tällä tahdilla reilut 40 vuotta. Nyt kannattaakin alkaa varautua kuolemaan, 40 vuoden päästä olen 86-vuotias.

Pienituloiset ovat siis idiootteja. Great. Tämä on niin mykistävä analyysi, että ... menen mykäksi, idiootti kun olen. Ilmeisesti myös kroonisesti sairas, kouluttamattomana avioeron jälkeen fyysisesti rankkojen vuorotöiden kuluttama yksinhuoltajaäitini oli idiootti, ja miksikäs muuksi idiootin lapsi voi tulla kuin idiootiksi.

Joskin uutinen lienee tarkoitettu amerikkalaisille markkinoille, ja tämä plutokraatti lienee yhdysvaltalainen, on se kuitenkin toimitettu suomeksi MSN-portaalin uutisartikkeliksi. Sieltä sen voi lukea painamalla bloggaukseni otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti