lauantai 28. syyskuuta 2019

Huonoa ja hyvää veronmaksajien kukkarolla käyntiä

Kansanedustaja Heikki Vestmanin (kok.) mielipidekirjoitukseen Uusimaassa maanantaina 23.9. tulee todellakin suhtautua mielipidekirjoituksena hänen syyttäessään nykyhallitusta keskiluokkaisten palkansaajien verorasituksen lisäämisestä. Ilmeisesti Vestmanille kelpaa erinomaisesti edellisen hallituksen aikaansaama työnantajamaksujen siirto palkansaajille, joka on syypäänä tähän Vestmanin mainitsemaan lievään palkansaajien (nk. keskituloisten, pienituloisten käteen jäävä rahamäärä itse asiassa hieman kasvaa, mutta he eivät ole Kokoomuksen äänestäjiä joten ei heistä väliä) lisääntyvään maksutaakkaan.

Jos keskiluokalla jääkin muutamia euroja käteen vähemmän, se on Vestmanin edustaman poliittisen ryhmittymän syytä. Valtiovarainministerinä viime hallituksessa oli nimittäin Petteri Orpo, Kokoomus. Koen velvollisuudekseni muistuttaa tästä huonomuistista kansanedustajaa. Tai sitten kyse on ideologisesta valinnasta, jollaisia Kokoomus ei omien sanojensa mukaan tee, jos kerran on olemassa parempia ja huonompia veronmaksajan kukkarolla käyntejä: verotus, jolla rahoitetaan myös kokoomuslaisten kuluttamia liikenneväyliä ja koulutuspalveluita on huono ja työnantajamaksujen lykkääminen pieni- mutta myös keskituloisille palkansaajille taas on hyvä syy heikentää palkansaajien ostovoimaa ja kulutuskysyntää.

Oikeastihan Kokoomuksessa on kannatusta tasaverolle tai pikemminkin verotuksettomuudelle, mutta Vestmanilla on sentään sen verran poliittista hoksnokkaa että sitä hän ei kehtaa sanoa. Jos nimittäin haluaa myös sen alemman keskiluokan äänet, Sari Sairaanhoitajahan on hypännyt kelkasta jo ajat sitten muun naisvaltaisen julkisen sektorin tavoin (yllättävää sinänsä, että Vestman kehtaa myöntää keskiluokan olemassaolon, sillä tavallisestihan Kokoomus kieltää yhteiskuntaluokkien olemassaolon).

Kirjoitus julkaistiin Uusimaa-lehdessä lauantaina 28.9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti