torstai 30. marraskuuta 2017

Virukset eivät katso passia tai puoluekirjaa

Virukset eivät kysy ihmisen paperistatusta. Eivät ne kysy myöskään puoluekantaa, vaan tarttuvat niin perussuomalaisiin, kokoomuslaisiin, demareihin, vasemmistolaisiin, vihreisiin ja jopa kristittyihin. On vaikea muuten ymmärtää sitä, että puolet demareista aktiivisesti pyrkii sulkemaan silmänsä edellämainitulle kuin että heidän piti miellyttää "tukioitaan". Taas yksi valitettava muistutus demareiden jatkuvasta flirtistä epävarmojen "tukioiden" suuntaan, kakkaamisesta perussuomalaisten tunkiolle. Näköjään tätä ei ymmärtänyt esimerkiksi terveydenhoitoalalla työskennellyt Anttilan Maijakaan.

Entä sitten Kokoomus? Haluaisin kysyä Kokoomukselta, eikö EU:n vapaa liikkuvuus koskekaan kaikkia? On täysin epäloogista vaatia esimerkiksi suomalaisten terveydenhoidossa työskentelevien ottavan flunssarokotteen ja samanaikaisesti evätä se esimerkiksi osastohoitoon joutuneelta paperittomalta maahanmuuttajalta.

Varmaan Jeesuksen pitäisi ilmestyä kristillisdemokraateiksi itseään kutsuvien keskuuteen, ja muistuttaa opeistaan, joiden mukaan lähimmäisenrakkaus koskee kaikkia eikä ketään saa hylätä. Kaikki eivät sitten ilmeisesti olekaan Jumalan lapsia.

Onneksi sentään järkikanta voitti eilen Helsingin kaupunginvaltuustossa, joka päätti noudattaa perustuslakia ja suojata kaupunkilaistensa hengen päättämällä pienellä enemmistöllä tarjota terveydenhuoltoa myös niin sanotuille paperittomille. Jos päinvastainen kanta olisi voittanut, näiden "voittajien" olisi kannattanut jo etukäteen varautua kuivamuonavarastoin ja linnoittautua hengityssuojaimin ja käsidesein koteihinsa.


4 kommenttia:

 1. Aivan loistava päätös Helsingin kaupunginvaltuustolta. Suorastaan erinomainen. Asun täällä Helsingin ulkopuolella ja tiedän, että näillä kolkilla majailee useita laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä. Toivotan heidät sydämellisesti matkalle Helsinkiin, ja pysyvästi, saamaan ilmaisen terveydenhuollon ja ylläpidon helsinkiläisten kustannuksella. Ja samalla pois täältä tartuttamasta niitä viruksiaan meihin. Oikeastaan myös vielä kaikki päätöstä vailla olevat turvapaikanhakijat voitaisiin kutsua Helsinkiin. Täällä meillä ei ole heille mitään tarjottavaa. Eikä myöskään ylimääräistä rahaa heidän kustannuksiinsa, kuten helsinkiläisillä on, ja vieläpä ylen määrin. Sen sijaan täällä meillä päin suomalaiset vanhukset kuolevat koteihinsa hoidon puutteessa. Tasan eivät käy onnen lahjat.

  VastaaPoista
 2. Maksatko sinä muurin, jotta kukaan ei vahingossakaan pääse Helsingistä niitä tautejaan teille kantamaan? Jos eivät virukset kysele passeja, eivät ne myöskään kysele kunnanrajoja. Kyse oli terveysmenojen 0,2 promillen lisäyksestä. Sillä ei kyllä tehdä ihmeitä kotihoidossa.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kovin ikävältä tuo Anonyymin pelossa eläminen. Helsingissä järki ja empatia onneksi voittivat.

  VastaaPoista
 4. Varmasti kaikki haluavat auttaa hädässä olevia, tai niin ainakin toivon. Valitettavasti resurssit kuitenkin ovat rajatut ja itse katsoisin, että niin kauan kun Suomessa ei edes kaikilla suomalaisilla ole asiat hyvin, niin me emme voi ruveta auttamaan ketä tahansa joka matkaa tänne. Tämän päätöksen nojalla esimerkiksi venäläiset voivat tulla suomeen hoidattamaan tuberkuloosia ja HIV:tä. Yhden potilaan hinnaksi saattaa hyvinkin tulla monta kymmentä tuhatta euroa.

  Nämä ihmiset eivät jää Suomeen tekemään työtä tai muutenkaan Sipilän talkoisiin. Miksi helsinkiläiset tarjoavat muiden maiden kansalaisille ilmaisen terveydenhuollon, vaikka olemme maana pieni ja emme saa vastaavaa vieraanvaraisuutta minkään muun maan osalta?

  VastaaPoista