perjantai 26. tammikuuta 2018

Kestävä liikkuminen Porvoon mitalla

Luen Porvoon turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnitelmasta kohtaa "kestävän liikkumisen edistäminen". Siinä todetaan, että "viisas liikkuminen tarkoittaa sitä, että eri kulkumuotoja käytetään järkevästi ja sopivasti: lyhyillä matkoilla kävellään tai pyöräillään, pitkillä matkoilla mennään junalla tai bussilla ja autoa käytetään silloin ku(i)n se on sopivin tai jopa ainoa mahdollinen kulkutapa".
Oheinen siteeraus on ainoa kohta, jossa puhutaan yhtään mitään joukkoliikenteestä. Se siitä kestävästä liikkumisesta siis Porvoon malliin. Junasta on hullua puhua, sitä kun ei ole, ja mitä järkevyyteen ja sopivuuteen tulee, niin nähdäkseni niiden edelle ajaa saatavuus: jos junaa ei ole, käytetään bussia ja jos bussia ei ole, mennään kävellen tai pyörällä (tämä siksi, että perheemme on ajokortiton.
Oheinen teksti maistuu suoraan sanoen copypastelta, sillä eihän Porvoossa ole junaa, ja joukkoliikenne ei todellakaan kaikissa tapauksissa ole mitenkään valittavissa oleva vaihtoehto, ei edes silloin kun tullaan ei sen kauempaa raukoilta rajoilta kuin esimerkiksi Kevätkummusta uimahallille. Tämä reissu ei ole mahdollinen sunnuntaisin ennen klo 12, jos siis ei omista autoa eivätkä omat jalat pelaa siinä määrin että pyöräily tai apostolinkyyti olisi mahdollisia.
En voi tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen kuin että ilmeisesti joukkoliikenteen edistäminen ei kuulu Porvoon näkemykseen kestävän liikkumisen edistämisestä.

Linkki kyseiseen selvitykseen löytyy klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti