perjantai 2. joulukuuta 2016

Kekkonenkin ymmärsi erota itse

Presidentti Kekkonenkin pantiin lopulta tosiasioiden eteen. Hänelle tuotiin valmiiksi kirjoitettu eroanomus allekirjoitettavaksi, kun Kekkosen henkilääkäri oli todennut hänet kykenemättömäksi jatkamaan virassaan. 

Ensimmäisestä eronpyyntökirjeestä UKK teki silppua. Ajatteleeko nyt pääministeri Sipilä olevansa Urkkia suurempi, kun ei itse ymmärrä tehdä johtopäätöksiä? Pitäisikö nytkin lääkärin tutkia pääministeri, jos ei kerran tämän omaan arvostelukykyyn voi luottaa? 

Ei Juha Sipilä voi piiloutua sen taakse, että olisi "vain" liikemies eikä siksi ymmärrä julkisen päättäjän integireetin ja uskottavuuden perustaa. Enää. Sitäpaitsi viimeksi eilenhän hän totesi olevansa julkinen henkilö, ja sellaisena mediassa käsitelty. Niin ettei mikä tahansa miljonääri. 

Mikä pääministeri sitäpaitsi sitten on, jos ei poliitikko? Olisi huolestuttavaa, jos Suomea johtaisi "vain" liikemies, joka johtaisi Suomea kuten liikeyritystä. Kuten ... Juha Sipilä.

Kekkonen oli valtiomies, eikä valtiomieheksi voi ilmoittautua, ja sellaisia ei nykyhallituksesta löydy, tai -naisia. Henkilöitä, jotka ymmärtäisivät asettaa valtion edun oman asemansa yläpuolelle. Nyt näin ei ole: Suomen kansainvälinen uskottavuus hupenee kuuluisan lehdistövapautemme asetuttua vähintäänkin outoon valoon. Tämä on peräti outoa hallitukselta, outoon valoon asettaminen, kun muuten ovat perustelleet politiikkaansa kansainvälisellä luottokelpoisuudella. 

Kekkonen sanoisi tästä hallituksesta: saatanan tunarit. 

1 kommentti: