maanantai 7. marraskuuta 2016

Mitä autoilija ei muista pyöräilystä

Autoilijoiden on usein vaikea muistaa liikennettä muiden liikkujaryhmien näkökulmasta. Varmaankin sama pätee muihinkin liikennemuotoihin, mutta autoilu on minulle vierain, joten käsittelen tässä sen, opiksi ja neuvonnaksi autoilijoille (jotka usein itsekin edustavat jotain muuta liikkumisen tapaa, mutta auto jotenkin aiheuttaa amnesiaa siten että auton ratissa ei ilmeisesti muisteta, miltä maailma näytti vaikkapa eilen pyöräilijän silmin).

1. Pyöräilijä ei voi vastata puhelimeen. Jos olet sopinut tapaamisesta pyöräilijän kanssa, hänelle on turha soittaa silloin kun hän on oletettavasti matkalla tapaamispaikkaan. Tosin ei autoilijankaan pitäisi puhua puhelimeen; pyöräilijälle vastaaminen on kuitenkin kategorisesti mahdotonta, ja hidastaa entisestään hänen pääsyään kun pitää pysähtyä, mahdollisesti ottaa kypärä pois päästä, ja kylmällä ilmanalalla vielä kuoria sissipipokin päästä.

2. Autoilija: jos haluat kutsua jonkun autottoman paikalle pyöräilymatkan kantamattomiin, tee se ajoissa. Juna- ja bussilippujen hinta nousee mitä lähempänä matkustamisen ajankohtaa ne varaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti