perjantai 29. huhtikuuta 2016

Tuontirasistit

Päivän Hesarin mukaan Viron Oodinin soturit ovat tulleet antamaan veljeskansallista vetoapua meikäläiselle tomppeliritarien sisarjärjestölleen. Ovat kenties todenneet, että täällä kidutaan henkitoreissaan ja tekohengitystä tarvitaan. Ilmeisesti Suomessa ei sitten ole riittävästi kotoperäisiä rasisteja, että heitä riittäisi venymään joka paikkaan. Kun aina voi olla jäänyt jokin katvealue, jonne on jäänyt joku mamu piileskelemään. Tai sitten eivät uskalla itse liikuskella niiden vaarallisten mamujen pelossa kuin värjöttelemässä väkijoukon suojassa.

Toinen mahdollisuus on, että Suomi sopii virolaisten tomppeliritareitten pilottikokeilualueeksi, eräänlaiseksi koelaboratorioksi, lahden eteläpuolella kun ollaan vasta virittelemässä marsseja. Ehkä me olemmekin Viron siirtomaa siinä mielessä, että voivat sieltä käsin käydä kokeilemassa, onko innovaatio käyttökelpoinen. Vähän sama juttu kuin elinkeinoelämässäkin: saastuttava alkutuotanto suoritetaan kehitysmaassa, ja eniten osaamista kaipaava juttu tehdään sitten ns. sivistysmaassa.

Niin että tuovat sitten katupartionsa ulkomailta. Tämähän on tietysti vapaaehtoistyötä niin ettei kukaan pääse nauramaan järjestön sortuvan vierastyöläisten käyttämiseen. Eivät ihan toimi omien kriteeriensä mukaan. Menee ehkä päällisin puolin täydestä, mutta tarkemmassa tarkastelussa on tää kyllä aika noloa, että tomppelit pitää tuoda kun ei heitä riitä kotitarpeiksi.

Mieleen vähäsen tulevat sosialistisen Romanian maatalousnäyttelyt, joihin Ceausescun satotarkastusten pelossa maalattiin styroksista kurpitsoita, toivoen hartaasti, ettei toveri vain erehdy haukkaamaan. Kurpitsoita näistä tomppeleista ei ole kukaan, mutta pahvipäitä kaikki tyynni.

Hesarin jutun Viron Odin sotureiden maihinnoususta voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti