maanantai 11. huhtikuuta 2016

Miehet puutteessa



Puolet parisuhteessa elävistä miehistä elää puutteessa. Ainakin, jos on uskominen aamuisen Iltiksen räikyvää otsikkoa. Minkä puutteessa?

No seksin, tietysti! Entä sitten naiset? Eivätkö he elä puutteessa? Jos eivät elä, miten tämä on selitettävissä? Hoitavatko seksin jotenkin muuten, muiden miesten, peräti maksullisten vaiko kenties toisten naisten kanssa? Tämä selittäisikin kuvion, sillä ei kai mies elä puutteessa, jos nainen huolehtii seksuaalisista tarpeista hänen kanssaan, paitsi jos mies on homoseksuaali, jolloin hän heteroseksuaalisessa parisuhteessakin eläessään elää puutteessa. Hän elää puutteessa, koska hän ei voi toteuttaa ihmisyyttään hänelle luontaisella tavalla.

Tai eikö heidän puutteillaan, tarpeillaan ja haluillaan ole mitään väliä? Naisten ja homomiesten? Onko naisen tärkein tehtävä huolehtia uroksensa seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisestä?

Varmaankin sopisi lähdekritiikin mukaan tarkistaa edes primaarilähde - eli Ilta-Kohu - tai sitten jopa se tutkimus (hmm.), johon tässä viitataan, mutta tässä minua ei kiinnosta se ilmiö sinänsä, jonka Ilttis on päättänyt nostaa otsikkoon, vaan nosto sinänsä, ja vieläkin tarkemmin parisuhdeheteronormatiivinen ja sovinistinen näkökulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti