lauantai 5. syyskuuta 2015

Tuomitsen pakolaiskriittisyyden

Pakolaiset tervetulleiksi Porvooseen toivottavat kansalaiset ovat perustaneet Facebook-ryhmän Meille saa tulla Porvooseen - Ni får komma till Borgå. Olen liittänyt mukaan tuntemiani porvoolaisia, koska inhimillinen hätätilanne ei minun nähdäkseni kysy suhtautumista tai mielipidettä.

Suomi on länsimaiden joukossa ollut pitkään vapaamatkustaja suhteessaan pakolaisten vastaanottamiseen, enkä hyväksy tätä vapaamatkustamista, saati sellaista moraalista vapaamatkustamista, jolla eri verukkeilla vetkuillaan irti moraalisesta vastuusta osana ihmiskuntaa, ja halutaan sulkea ovet, silmät ja korvat.

Aion vast'edeskin ottaa julkisesti sosiaalisessa mediassa kantaa pakolaisten vastaanottamisen ja muun auttamisen puolesta, ja asia on ihmiskunnan kohtalonkysymys: koemmeko osaavamme olla osana ihmiskuntaa, eikä sen puolesta oikein voi ottaa maltillista, välittävää, ympäripyöreää tai keskitien kantaa. Se on velvollisuuteni osana ihmiskuntaa, varsinkaan kun en juuri nyt tämänhetkisessä elämäntilanteessani katso kouriintuntuvampaan auttamiseen taipuvani.

Minulla on - vielä tätä kirjoitettaessa - 1079 Facebook-kaveria. Jos joku ei siedä sitä, että en tämän liiallisen kaverimääräni takia - kun en ole etukäteen tarkistanut heidän katsantojaan kaikista moraalisiksi katsottaviksi kysymyksistä - ja omista priorisoinneistani johtuen jaksa alkaa onkimaan sähköpostiosoitteita kutsuakseni ihmisiä jäseniksi, vaan pakotan heidät kohtaamaan tosiasiat, tehköön itse sellaiset johtopäätökset, jotka katsoo tarpeellisiksi, suhteessaan sosiaaliseen mediaan ja minuun, jos katsoo toimintani spämmäykseksi. Toki olisin vain voinut tyytyä jakamaan linkkiä mainittuun ryhmään, mutta en voi pahoitella herneitä toisen nenässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti