tiistai 21. huhtikuuta 2015

Punavihreästä kuplasta

Krista Kosonen sanoi tänään Hesarissa, ettei tunne ketään Perussuomalaisia äänestänyttä. Minä tunnen, muutamankin, ja loput eivät kehtaa tunnustaa kun tiedän että elän kuplassa ja antavat minun elää siinä kuplassa.

Ei tämä tietämättömyys ole mikään aihe ainakaan röyhistää rintaa. En minäkään tunne sitä "toista"kossu-Suomea kovin hyvin, mutta tiedän sentään sen olemassaolon. Ja ei se ole toista Suomea, se on samaa Suomea. Meitä on erilaisia ihmisiä, mikä Krista Kososelle tiedoksi vietäväksi sinne hänen kuplaansa. Jos heitä ei muualla tapaa, niin esimerkiksi vaalitoreilla tai -lautakunnissa. Tai jos on pitänyt yhteyttä joihinkin sellaisiin ystäviin, jotka on tuntenut jo kouluaikana. Tai niin edelleen.

Ei Kosonen yksin kuplassaan ole. Samassa jutussa haastateltiin myös mm. Anssi Kelaa. Maailma näyttää hieman toisenlaiselta poliittisen eläimen kuin pääkaupunkiseutulaisen taiteilijan silmin. Symppaan heidän maailmaansa, mutta suosittelen silmien avaamista, ainakin jos haluaa kirjoittaa lauluja siitä todellisuudesta, jossa ihmiset elävät ja esittää sellaisia hahmoja, joita Suomessa ihan oikeasti elää. Muitakin kuin sketsi-.

Hesarin jutun voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti