tiistai 3. maaliskuuta 2015

EK, palkansaajan ystävä?

EK:n päätrolli Matti Apusen mukaan "Kaikki tämä (veronmaksu, jota hän pitää kiimaisen korkeana) olisi jotenkin perusteltavissa, jos veroilla saadut palvelumme olisivat maailman mitassa ylivoimaisia. Mutta ei. Suomalainen jonottaa edelleen viikkoja lääkäriin, tuntuvasti alemmasta veroasteesta nauttiva ruotsalainen ei. Todellisissa sivistysmaissa potilas ei raahaudu terveyskeskukseen kärvistelemään, vaan lääkäri tulee potilaan kotiin."

Ei ihme, että (julkiset) palvelut ovat rapakunnossa, kun Apusen kaltaiset porhot eivät maksa pääomatuloistaan ja omistuksistaan juuri mitään veroa. Omaisuusveroahan Suomessa ei tunneta, ja varallisuusverokin on poistettu, ja verottaja sulkee silmänsä luontaiseduilta. Minulla sellaisia on kaksi sähköiseksi muuttuvaa kympin työmatkaseteliä vuodessa, näillä apusilla on työsuhdeautoja ja muuta sellaista, joista en näe edes unta. Enkä muuten tekisikään niillä mitään ilman ajokorttia.

Apunen ei varmaankaan oikeasti tarkoita tässä julkisia palveluita, jotka ovat hänen ideologiassaan kyseenalaisia. Tarkoittaako Apunen sitten kenties sitä, että hänen vaatimuksistaan ennestäänkin kevennettävällä tuloverotuksella pitäisi sitten rahoittaa yksityisen, etenkin hänen kaltaisilleen etuoikeutetuille räätälöidyn ohituskaistan palvelut?

Apusen kaltaisilla on käytössään sellaisia ansaitsemisen ohituskaistoja, joista tavalliset, iloiset tai surulliset veronmaksajat eivät voi haaveksuakaan. Esimerkiksi hallituspalkkiot, joista vuoristoneuvostason johtajille kertyy merkittävä summa, ja he välttyvät maksamasta näistä palkan sivukuluja, jos eivät ole työsuhteessa ko. yritykseen. Tällaista mahdollisuutta junailla oma viiteryhmänsä vapaaksi noin 6 prosenttiyksikön tosiasiallisesta palkanvähennyksestä ei ole heillä, jotka ovat riippuvaisia julkisista palveluista, ja joiden puolustajaksi Matti-setä yrittää itsensä naamioida.

Kaksinaismoralismiin on varaa, jos on oikein suuret pääomatulot. Ja nauraa matkalla pankkiin.

Apusen trollauksen voi lukea klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti