keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Taudinkantajia ovat paperittomatkin

Kun peruspalveluministeri Susanna Huovinen (SDP) toi eduskuntaan lakialoitteen paperittomien maahanmuuttajien terveydenhoidosta, maahanmuuttajataustainen Zyskowicz ja perussuomalaiset tuomitsivat lakialoitteen. Kyse on paitsi Huovisen tarkoittamista ihmisoikeuksista, myös kaikkien Suomessa vaikuttavien - luvatta tai eivät - terveydestä.

BZ ja perussuomalaiset nähtävästi eivät tiedä lääketieteestä sen vertaa kuin alakouluikäinenkin: tarttuvat taudit tarttuvat. Virukset eivät katso, keihin ne tarttuvat, paperillisiin tai paperittomiin. Jos paperittomia ei hoideta siinä missä paperillisiakin, he ovat taudinkantajia, ja levittävät tarttuvia tauteja niin paperillisiin kuin paperittomiin, maahanmuuttajiin kuin maassa jo asuviin ihan siinä missä paperillisetkin ihmiset.

Luulisi olevan BZ:n ja Perussuomalaisten etujen mukaista olla altistumatta paperittomien kantamille pöpöille, ja etenkin arvojen.

Hesarin uutisen tästä jutusta voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

4 kommenttia:

 1. Ja vihreät ja demarit ilmeisesti tietävät infektiotautilääkäreitä paremmin tarttuvista taudeista ja niistä aiheutuvista kustannuksista?
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_uu.shtml

  VastaaPoista
 2. Emme tiedä sen paremmin kuin Lääkäriliitto: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3310709/laakariliitto-paperittomien-nykytilanne-on-vastoin-laakarinetiikkaa-ja-ihmisoikeussopimuksia

  VastaaPoista
 3. Lääkäriliiton lausuntoa eivät ole antaneet sairaanhoitopiirien infektiotaudeista vastaavat lääkärit, joiden asiantuntijuudelle annan suuremman painoarvon. Lääkäriliiton lausunto perustuu lakiesityksen eettisen arviointiin, infektiotautilääkäreiden sen sijaan oikeisiin taloudellisiin kustannukseen sekä terveydellisiin seuraamuksiin. Lääkäriliiton toiminnanjohtaja tuskin voi osoittaa valheeksi esim. sitä että yhden XDR-tuberkuloosipotilaan vuosittainen hoito maksaa saman verran mitä lakiesitystä valmistelleiden arvioima vuosittainen kokonaiskustannuslaskelma on.

  VastaaPoista
 4. Tuskin myöskään, ja varsinkaan infektiolääkäri voi asettaa kyseenalaiseksi sen, että tuberkuloosi ei katso sitä, kantaako sen kantaja passia.

  VastaaPoista