lauantai 11. lokakuuta 2014

Tämä kirjoitus sisältää viskisuosituksia

Auchentoshan. Ei ollut joutavaa tämäkään, vaan ihan juotavaa.

Aluehallintovirasto oli kieltänyt kahta bloggaria kirjoittamasta Helsingissä pidetyistä olut- ja viskimessuilta juomat nimeltä mainiten. Muuten olisivat menneet kuivaamaan tilaisuuden. Kostoksi minä annan nyt juomasuosituksia.

Balvenie. Täyteläinen, lievästi savuinen juoma.
Bowmore. Oma suosikkini, edellisen lisäksi.
Laphroaig. Erittäin savuinen juoma, tuoksussa aavistus Kourosta.
Lagavulin. Edellistä maineikkaampi, mutta pidän Laphroaigista enemmän.
Voin suositella myös ainakin seuraavia merkkejä: Macallan, Talisker, Cragganmore.

Kun on päässyt mallasviskien makuun, blended-viskit eivät oikein tunnu miltään.
Famous Grouse kuitenkin käy köyhän miehen Lagavulinista, samoin Bell's. Ballantine's 12 years old oli aikanaan suosikkini, lieneekö aika kullannut 22-23 vuoden takaiset muistot?

Muunmaalaisista juomista kuin skoteista en puhu mitään. Joskus tykkäsin Jamesonista. Seagram's on kuin edellämainittuun oltaisiin tislattu suuvettä, ja jenkkiviskejä ei voi edes mainita saastumatta. Kaikkein pahin on Jim Beam.

Hesarin jutun tästä surkuhupaisesta tapauksesta voi lukea klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa. Jos jostain aloittaisin julkisen hallinnon karsinnan, se olisi tästä, tosin jo ennen viskigateakin.


1 kommentti:

  1. Ai niin. Oli myös Glenlivet. Se on täyteläinen, miltei konjakkimainen, hyvä edustaja toiselle mallasviskien päätyypille, jos toinen on savumainen. Kiitos Ville Niinistö muistutuksesta!

    VastaaPoista