perjantai 3. lokakuuta 2014

Huomioita Porvoon joukkoliikenteen käyttöliittymästä

Kun Porvoon omilta nettisivuilta yrittää löytää tietoa Porvoon joukkoliikenteestä, sinne mennään seuraavasti: www.porvoo.fi - > liikenne ja kadut -> liikenne - > joukkoliikenne. Sitten onkin valittavana joko reittiopas, aikataulut tai reittikartta.

Jos tavoitteenani on selviytyä Porvoon bussiasemalta Peipon koululle, reittioppaasta ei tässä oikein ole apua, sillä ei bussiasemalla - kuten ei Porvoon torillakaan - ole osoitetta, ainakaan sellaista, jonka reittiopas tunnistaisi. Jos nyt kuitenkin arpoisin jonkun sinne päin menevän teoreettisen lähtöosoitteen - reittiopas ehdottaa oletusosoitteeksi Lundinkatu 10 - pian eteeni avautuukin suoranainen vaihtoehtojen meri.

Hakutulosten listaus näyttää päällisin puolin siistiltä, mutta sitten kun klikkaan jotakin hakutuloksista selvittääkseni reitin, eteeni avautuu hyvin ylimalkainen Porvoon kartta erittäin pienessä mittakaavassa. Kun muutaman kerran klikkaan sitä isommaksi, näen reitin hieman selkeämmin. Mutta, mutta.

Edelleenkään en näe suurennetustakaan kartasta määränpäätäni, eli Peipon koulua. Kun yritän tarkistaa pysäkillä vielä bussin reitin, se lukee vain ruotsiksi (jota kyllä osaan sen verran että käytän sitä päivittäin työssäni, mistä minut 63 eurolla kuukausittain palkitaan, mutta mistä sen tietää, miten katujen nimet on suomennettu, sitä ei kouluruotsin Heja-oppikirjassani kerrottu).

Kokeillaan toista kautta. Valitaan se "aikataulut". No, ei sinnekään voi syöttää lähtöpaikan eikä määränpään nimeä. Sieltä ei löydy myöskään bussin aikatauluja.

Valitaan vielä se kolmas vaihtoehto, josko tieto löytyisi kohdasta "reittikartta". Eteeni avautuu kartta, jossa kyllä näkyvät bussilinjat eri väreillä niin että ne varmasti erottuvat kartasta. Mutta eipä sitten tässä kartassa lue kaupunginosien, saati teiden nimiä niin että tämän perusteella osaisi suunnistaa, ja Peipon koulu jää kartan kattamaan alueen ulkopuolelle.

Ei näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti