torstai 18. syyskuuta 2014

Onko työttömänä parempi kuin kunnan palkollisena?

Kokoomuksen mielestä ilmeisesti on. Näin on pääteltävä, ainakin jos on uskominen Espoon valtuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja, kansanedustajaan, Pia lastenvaunu-Kaumaan.

Kauma edellyttää, että kunnallisveroäyrin noston "vastapainoksi" (joka varmaankin on vasemmiston salajuoni, ja sen vastapainoksi myös Kokoomuksen on saatava jokin lempilapsensa läpi) Espoossa on toteuttava satoja irtisanomisia.

Kunnallisten työntekijöiden vähentäminenhän on Kokoomuksen lempilapsi, koska julkinen hallinto on ideologinen paha, ja julkisen hallinnon työntekijät yhteiskunnan syöttiläitä.

Kokoomuslainen yhtälö on aika jännä. He näyttävät kuvittelevan, että irtisanotut kunnan työntekijät jollakin näkymättömän käden mekanismilla eivät joudu työttömiksi, eli nettomaksajista julkista taloutta rasittaviksi kulueriksi (jotka muuten myös maksavat veroja; Kokoomukselle tiedoksi, että etuuksista maksetaan 20% veroa, mikä on enemmän kuin matalista palkoista).

Toki voi ensi alkuun näyttää siltä, että irtisanotut kunnan työntekijät eivät rasita kunnan taloutta, sillä heistä huolehtii Kela - eli valtio - ei kunta. Peruspäiväraha ei kuitenkaan riitä pääkaupunkiseudulla edes asumisen kustantamiseen, joten maksettavaksi tulee myös täydentävää toimeentulotukea. Sen maksaa kunnan sosiaalitoimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti