perjantai 12. syyskuuta 2014

Minä ja Tuija Brax

Vihreiden pitkäaikainen kansanedustaja, entinen oikeusministeri Tuija Brax ilmoitti jättävänsä ammattipolitiikan. Tämä on harmi. Tuijaan olen aina voinut luottaa, ihan oman vihreän urani alkumetreistä, itse asiassa kauemminkin.

Tulin Vihreisiin Keskuspuistoa puolustavan kansalaisliikkeen kautta. Tuija Brax oli alusta alkaen puistoliikkeen tukija: Ruskeasuolla asuvana hän usein pyöräili töihinsä Arkadianmäelle Keskuspuiston läpi. Itse asiassa, hän asuu käytännöllisesti katsoen sen laidalla. Jossakin Laakson kallioilla järjestetyssä ulkoilmatilaisuudessa hänen eräopasmiehensä Antti opetti lumikenkäkävelyä.

Asuessani Norjassa, eräs pahamaineinen nettihäirikkö tehtaili minullekin pilasivun, ja vääristeli nimissäni erilaisia keskustelupalstoja. Olin tälle häirikölle pikkutekijä: hän teki niitä isommillekin kaloille, presidentistä alkaen. Aivan erityisesti tämän häirikön hampaisiin oli joutunut silloin oikeusministerinä toiminut Tuija Brax, jota hän herjasi minunkin nimissäni.

Tuija on hoitanut työnsä aina tunnollisesti. Hän on luonteeltaan asiallinen, rauhallinen ja kiihkoilematon mutta erittäin miellyttävä, lukuisille tutuilleen sydämellinenkin. Toivon Tuijalle kaikkea hyvää, minne hänen jalkansa häntä kuljettavatkin! Kiitos Tuija kaikesta tuesta puistoliikkeelle kuin pienelle vihreälle toimijallekin!


Puistoliikkeen grand old man, agrologi Vilho Ikkala ja Tuija Brax.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti