perjantai 11. heinäkuuta 2014

Vielä neljä lisäsyytä pulloruokintaan

Olen kirjoittanut aiemminkin pulloruokinnan eduista verrattuna imetykseen. Vielä neljä tuli mieleeni: kun imetyksessä ei-imettävästä vanhemmasta tehdään imetystukihenkilö, mille tehtävälle vanhempien parisuhde alistuu, pulloruokinnassa ei tarvita tukihenkilöitä.

Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin se, että se on niin paljon imetystä helpompaa, ja onnistuu melkein missä tahansa asennossa. Tästä seurauksena se onnistuu myös iseiltä, ollen imetystä tasa-arvoisempaa.

Toiseksi: imetyksessä voi epäonnistua mahdollisimman monella tavalla. Pulloruokinnassa voi onnistua mahdollisimman monella tavalla.

Kolmanneksi: imetyksessä täytyy noudattaa spartalaista kurinalaisuutta. Lepsuuntumaan ei pidä, jos jo 4-6 tunnin imetystauko takkuaa maidontuotannon. Vastikkeen tulo ei kuitenkaan koskaan ehdy, ei silloinkaan jos kyseessä on kyltymättömättömästi imevä lapsi, jolloin rinnat eivät ehdi täyttymään maidosta. Ja tästä seuraa neljäs hyvä syy suosia vastiketta; ehtymättömyytensä takia se takaa paremmat yöunet niin lapselle kuin vanhemmillekin.

Aiempaan ketjuuni aiheesta pääsee käsiksi klikkaamalla tämän bloggaukseni otsikkoa sekä blogini asiasanahaulla "imetys".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti